COMMUNICATIEOVERZICHT 2021-2023

 

  • In opdracht van de initiatiefnemers heeft een deskundige, externe partij, RXN Projecten, in het najaar 2021 diverse gesprekken gevoerd met betrokkenen in de wijk o.a. voorzitter Wijkraad, Humanitas, wijkmanager en directeur van het SS Rotterdam.
  • Op 10 mei 2022 is een uitnodigingsbrief voor een informatieavond verspreid door de gemeente Rotterdam.
  • Op deze eerste informatieavond op 23 mei 2022 voor de directe omgeving is de stand van zaken van het plan gepresenteerd aan de hand van informatiepanelen, met persoonlijke toelichting door de ontwikkelaars en de gemeente, waaronder de verantwoordelijk stedenbouwkundige, die uitleg en onderbouwing heeft gegeven over de hoogte van 55 meter. Daarbij was ruimte om vragen te stellen en zijn de aanwezigen gevraagd om hun mening, ideeën en suggesties rondom het plan te geven via notitieblaadjes. Tevens vroegen wij aanwezigen om deel te nemen aan een gesprekspanel (zgn. Scharnierpanel) in kleiner verband, om de aandachtspunten en zorgen van de bewoners te kunnen bespreken. Daarvoor hadden meerdere mensen zich ingeschreven met contactgegevens.
  • In de gemeentelijke nieuwsbrief Katendrecht van juli 2022 is ook aandacht besteed aan het project De Scharnier.
  • Op 14 juli 2022 is namens de initiatiefnemers een e-mail verstuurd aan de mensen die zich hadden aangemeld. Om ze te bedanken voor hun bijdrage en als aankondiging van de uitnodiging voor Scharnierpanel na de zomer.
  • Op 24 augustus 2022 is vanuit de initiatiefnemers een e-mail gestuurd met een uitnodiging voor een planpresentatie van het project. Deze is verstuurd aan de mensen die zich al hadden aangemeld. Later ontvingen wij nog meer aanmeldingen, waardoor wij de locatie hebben aangepast vanwege capaciteit.
  • Op 14 september 2022 is het eerste bijeenkomst gehouden met als doel de betrokkenen uit de buurt zo vroeg mogelijk te informeren over de stand van zaken. Op de avond is Het Verhaal van Scharnier toegelicht en het ontwerp van het gebouw. Gedurende de avond zijn vragen gesteld, waarvan een notitie gemaakt is.
  • Op 21 september 2022 is het voorlopig ontwerp van Scharnier gepresenteerd aan de commissie voor welstand en monumenten Rotterdam, waarbij door de commissie groen licht is gegeven voor de verdere uitwerking. De verslagen van deze en eerdere Welstand bijeenkomsten worden ook aan u beschikbaar gesteld via onderstaande downloads.
  • Op 17 en 21 november 2022 hebben de informatielabs plaatsgevonden op Katendrecht. Via de volgende link kunt u o.a. de verslaggeving van deze avonden van de gemeente Rotterdam volgen. De conclusies uit de enquêtes worden hier later aan toegevoegd.
  • Het ontwikkelteam legt de laatste hand aan de stukken om de bouwvergunningsaanvraag direct in te dienen.

DOCUMENTEN

Bekijk hieronder alle informatie met betrekking tot de omwonenden informatieavonden. Aan de documenten kunnen geen rechten worden ontleend. 

CONTACT

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected] of meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.