VERKOOPPROCEDURE

Welke stappen moet je doorlopen om in aanmerking te komen voor een woning? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Bekijk de woningtypes en verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

 

2. Inschrijven

Tijdens de verkoopperiode kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoning(en).

Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder!

 

3. Toewijzing door loting

De woningen worden toegewezen door de projectnotaris door loting op basis van eerste voorkeur. De loting vindt plaats op volgorde van de opgegeven voorkeuren. Je kunt alleen voor een bouwnummer ingeloot worden als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven.

 

4. Heb je een woning toegewezen gekregen?

Dan word je gebeld door de makelaar. Heb je geen woning toegewezen gekregen, dan ontvang je een email en kom je automatisch op de reservelijst.

 

5. Gesprek met het verkoopteam

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigen we je uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over de woning en het project. We nemen de informatie met je door en lichten de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. De woning is nu voor je gereserveerd. De optie wordt verstrekt voor één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

 

6. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak met het verkoopteam om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) door te nemen en te ondertekenen.