Ontwikkelvisie Katendrecht

 

De gemeente Rotterdam heeft op 17 en 21 november 2022  Informatielabs Katendrecht georganiseerd in de Kantine Walhalla. Het doel van de bijeenkomsten was om met bewoners en ondernemers in gesprek te gaan. Om op te halen wat er leeft en speelt in de wijk en te informeren over de ontwikkelvisie Katendrecht, zoals de plannen en projecten die de gemeente (samen met ontwikkelende partijen) heeft. De conclusies van de Informatielabs worden later verstrekt door de gemeente. 

 

Rotterdam zet in op een groei van de stad op twee oevers van de Maas. En dus ook op Katendrecht. De gemeente wil iedereen de ruimte geven, maar ook rekening houden met de huidige bewoners en ondernemers. Tegelijk wil de gemeente de omgeving respecteren en de natuur. Bekijk hieronder de video van de gemeente Rotterdam over wat is er al is gedaan en hoe Katendrecht zich de komende jaren verder ontwikkelt: 

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Uitwerking plan De Scharnier

 

Het project De Scharnier is een van de projecten opgenomen in de ontwikkelvisie Katendrecht van de gemeente Rotterdam. Op basis van de door de gemeente gestelde visie, ambities en uitgangspunten én de inbreng van bewoners en ondernemers tijdens de informatiebijeenkomsten, is het project De Scharnier door initiatiefnemers de laatste maanden verder uitgewerkt tot het definitief ontwerp. Dit is samen met diverse ruimtelijke onderzoeken zoals o.a. bezonning, geluid en mobiliteit de basis voor het indienen van de aanvraag omgevingsvergunning. Daarnaast is het ontwerp getoetst door de Commissie voor Welstand & Monumenten. De commissie heeft positief gereageerd op het ontwerp en geeft na aanvraag omgevingsvergunning een definitief advies. 

Zoals eerder aangekondigd zouden wij de aanvraag van de omgevingsvergunning in december 2022 indienen. Momenteel zijn wij echter nog bezig met een aantal onderzoeken die bij de aanvraag moeten worden ingediend. De huidige planning gaat uit van de indiening omgevingsvergunning in het eerste kwartaal 2023.

 

Informatiepagina De Scharnier

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.