Buurtinformatie

 

We houden je als buurtbewoner graag op de hoogte over het ontwikkelingsproces van De Scharnier op Katendrecht. Bouwprojecten zoals deze hebben natuurlijk invloed op de leefomgeving, en daarom willen wij zo open en transparant mogelijk zijn over de totstandkoming van het plan. 

LOKAAL INITIATIEF

De stad Rotterdam blijft volop in ontwikkeling, ook Katendrecht. De stijgende bevolking vraagt om meer woningen en faciliteiten. Het project De Scharnier is een initiatief van stadsontwikkelaar New Industry en architect Kraaijvanger. Allebei lokale bekenden met een hart voor de stad en de wijk. 

Toen bleek dat de Globetrotter-school snel uit haar voegen barstte, bedachten ze een innovatief idee: in plaats van alleen een school uit te breiden op het grasveld, creëerden ze een ontwerp dat een school met woningen combineerde. Hierdoor wordt de beschikbare grond optimaal benut, en ontstaat er een aantrekkelijk stukje Katendrecht waar onderwijs, wonen en ontspanning samenkomen.

Dit bevordert de mogelijkheid voor mensen die in De Scharnier wonen om ook te werken en naar school te gaan zonder lange reistijden. Zo creëren we een prachtige plek aan het park en het water waar Rotterdammers van alle leeftijden trots op kunnen zijn.

GOED ONDERWIJS EN BETAALBAAR WONEN

Een deel van de Globetrotter-leerlingen zit momenteel in noodlokalen, een verre van ideale situatie. Het doel is om de schooluitbreiding zo snel mogelijk te realiseren. Daarnaast kampt Rotterdam met een tekort aan betaalbare, energiezuinige, gasloze woningen. Daarom is met Heijmans Vastgoed een samenwerking aangegaan om boven de school woningen te realiseren. De helft van de woningen is bestemd voor middenkoop, waarbij de koopprijs is gemaximaliseerd. Hiervoor heeft de Gemeente Rotterdam duidelijke richtlijnen opgesteld. Wij sturen aanvullend op een voorkeursregeling, bij de eerste toewijzing van de woningen, aan mensen die al in de wijk wonen.

Door gasloos te bouwen sluit het project aan bij de huidige doelstellingen van duurzaamheid, energietransitie en betaalbaarheid. Ook voor groen, biodiversiteit is veel aandacht in het plan, zowel op als rondom het gebouw in aansluiting op het bestaande Kaappark.

BETROKKENHEID, COMMUNICATIE EN CO-CREATIE

Tijdens de ontwikkeling van het De Scharnier-plan hebben New Industry, Heijmans Vastgoed en Kraaijvanger de belanghebbenden in een vroeg stadium betrokken via informatieavonden. Voor de herinrichting van de buitenruimte rondom het gebouw en de school nodigen we graag de buurt uit om samen met ons een ontwerp te maken dat de omgeving aantrekkelijker en veiliger maakt. Hierbij besteden we speciale aandacht aan verkeersveiligheid en het minimaliseren van overlast bij het halen en brengen, als reactie op bezorgdheid in de buurt over bereikbaarheid en verkeersveiligheid, evenals zorgen over de hoogte van het gebouw en de impact op de zoninval.

Tijdens de verschillende informatie bijeenkomsten (in de speeltuin, in de kantine van Walhalla en in Belvedere) hebben we de plannen van de Scharnier toegelicht aan de aanwezigen. Een overzicht van alle documenten en de communicatie- en informatiemomenten kun je HIER terugvinden.

 

Bekijk Communicatieoverzicht

CONTACT

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected] of meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.