(Op)groeien met basisschool De Globetrotter

 

Flexibele ruimtes waar kinderen volledig tot bloei komen. Dat is de opzet van de locatie van Daltonschool De Globetrotter Katendrecht in De Scharnier. De directie van de school, bestaande uit Sonja Deutz, Daniëlle van den Heuvel en Rosalie Maas, en schoolbestuur RVKO waar de school onder valt, dragen de bouw een warm hart toe. “In inrichting en indeling is dit versie 3.0 van onze school en van wat we nastreven.”

Vol warmte vertelt directeur Sonja over ‘haar’ school: “De Globetrotter Katendrecht is een afspiegeling van de wijk Katendrecht, van de stad Rotterdam en van de wereld. Hier komen kinderen van allerlei culturen en nationaliteiten samen en wordt samengewerkt met organisaties in en om Katendrecht. We zeggen niet voor niets ‘de stad Rotterdam is ons leerlokaal’. Ouders worden actief betrokken bij het onderwijs, zij hebben immers kennis en kunde die de kinderen goed kunnen gebruiken. We bereiden de kinderen voor op de samenleving en helpen ze opgroeien tot aardige, waardige en vaardige wereldburgers. Dat is waar ons onderwijs voor staat.”

Bovendien staat de Globetrotter Katendrecht in verbinding met de buitenschoolse opvang (BSO). “Op Katendrecht is Kinderdam actief voor BSO, kinderopvang en peuterspeelzaal. Wanneer we in De Scharnier zitten met deze overkoepelende organisatie, zal er nóg meer samenwerking zijn, waardoor de overgang zacht is”, aldus Sonja.

 

 

Onder andere een atelier, een woonkeuken en een bibliotheek zijn voorzien. De ruimtes zijn heel snel en eenvoudig aan te passen aan de behoeftes op dat moment.” Sonja Deutz, directeur de Globetrotter Katendrecht, over de schoollocatie in De Scharnier.

 

Iedere locatie van de Globetrotter Katendrecht heeft zijn charme. Waar de locatie van de Globetrotter Katendrecht aan de Tolhuisstraat een mooi monumentaal pand is, wordt De Scharnier een plek met flexibel in te delen ruimtes. Sonja vertelt: “De richting waar we als school nu vanuit gaan, is dat de kinderen in hun eigen groep zitten en van daaruit naar onder andere taal- en rekenruimtes gaan. Ieder kind kan zich zo optimaal vanuit de eigen mogelijkheden en behoeften ontwikkelen. Daarnaast zijn onder andere een atelier, een woonkeuken en een bibliotheek voorzien. De ruimtes zijn heel snel en eenvoudig aan te passen aan de behoeftes op dat moment.”

Drie permanente locaties waartussen het heel gemakkelijk bewegen is, dat is de bedoeling. “Deze liggen op loopafstand van elkaar en voor de bewoners van De Scharnier zal dit natuurlijk helemaal het geval zijn”, vertelt Sonja. “Daarnaast zijn er uitgestrekte groene ruimtes rondom de locaties en ook rondom De Scharnier. En prachtige schoolpleinen met veel speelterrein.” “Met de nabijgelegen speeltuin zijn er heel veel speelmogelijkheden op Katendrecht. Het is een fijne omgeving voor kinderen om op te groeien”, besluit Sonja.

 

 

De Globetrotter Katendrecht: een groeiende Daltonschool

De Globetrotter Katendrecht is een van de twee bassischolen op Katendrecht. Deze Daltonschool telt ruim 500 leerlingen en is groeiende. Om die reden is permanente huisvesting nodig in plaats van de huidige derde noodlocatie. De Scharnier biedt die ruimte. Er zal een verdeling komen in onderbouw, middenbouw en bovenbouw. De bedoeling is om de kinderen van de bovenbouw in De Scharnier te huisvesten. De kinderen uit groep 1, 2 en 3 blijven als vanouds in het hoofdgebouw van de Globetrotter Katendrecht, dat zich bevindt aan de Maashavenkade.

 

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.