Aanvraag omgevingsvergunning in zicht

Het is zover, medio september verwachten wij de aanvraag van de omgevingsvergunning in te kunnen dienen bij de gemeente. Het heeft langer geduurd dan verwacht, maar ondertussen hebben wij niet stil gezeten en het plan verder uitgewerkt. Het is een bijzonder gebouw geworden met een uitbreiding voor basisschool de Globetrotter, een kinderdagverblijf, horeca gelegenheid, 118 appartementen in het betaalbare en vrije segment met een gemeenschappelijke daktuin en parkeergarage voor bewoners op de tweede verdieping.

Na ontvangst van de aanvraag zal de gemeente in het Gemeenteblad via www.officielebekendmakingen.nl publiceren dat de aanvraag is ingediend en vervolgens de aanvraag in behandeling nemen. De aanvraag en alle onderzoeken worden vervolgens beoordeeld door de gemeente. Wanneer de vergunning kan worden verleend, wordt een concept van de vergunning opgesteld. Het concept met alle bijlagen wordt door de gemeente ter inzage gelegd. Dit is naar verwachting einde van dit jaar. Wanneer het plan ter inzage gaat zal dat ook in het Gemeenteblad via www.officielebekendmakingen.nl en in De Havenloods bekend worden gemaakt. Iedereen kan inzage krijgen en, indien gewenst, een zienswijze indienen.

De zienswijzen worden meegenomen bij de uiteindelijke afweging van het college om wel of geen vergunning te verlenen. Wanneer de vergunning wordt afgegeven zal het besluit hierover ook gepubliceerd worden. Daarna hebben belanghebbenden die het niet eens zijn met de vergunning zes weken de tijd om beroep in te dienen bij de Raad van State.

Wanneer er meer duidelijk is over het verloop van de behandeling van de aanvraag en eventuele bezwaren delen we dit via onze nieuwsbrief. Ook hopen we dan bekend te maken wanneer de verkoop van de appartementen van start gaat!

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.