Start verkoop De Scharnier

gepland tweede kwartaal 2023

 

De Scharnier is een bijzonder, multifunctioneel en vrijstaand gebouw met rondom fenomenale uitzichten. De locatie is omringd door water en groen met veel zon. Wij creëren een nieuwe ontmoetingsplaats voor bewoners, omwonenden, ouders met kinderen van de school en kinderdagverblijf op de kop van Katendrecht. 

In totaal komen er 118 appartementen in de bereikbare en vrije sector op de kop van historisch Katendrecht. Duurzaam wonen, te midden van water en een goede verbinding. De eerste start verkoop staat gepland in het tweede kwartaal van 2023. Als eerste gaan de 59 vrije koopwoningen in verkoop.  

Uitbreiding basisschool De Globetrotter 

 

Het project De Scharnier is een initiatief van stadsontwikkelaar New Industry en architect Kraaijvanger. Allebei lokale bekenden met een hart voor de stad en de wijk. Toen bekend werd dat basisschool de Globetrotter snel uit haar jasje groeit, bedachten zij het idee om op het grasveld een uitbreiding van de school te bouwen. Maar alleen een school vonden zij zonde van de schaarse grond en niet duurzaam. Daarom maakten Kraaijvanger een ontwerp met een combinatie van een school met daarboven woningen. Daardoor wordt de grond optimaal benut én ook een aantrekkelijk stukje Katendrecht met combinatie van onderwijs, wonen en ontspannen. Zo stimuleren wij dat de mensen die in De Scharnier gaan wonen er ook kunnen werken en naar school gaan. Zo beperken we het reizen en maken wij een mooie plek aan het park en het water waar alle generaties Rotterdammers trots op kunnen zijn. Een deel van de leerlingen van de Globetrotter krijgt nu les in noodlokalen. Dat is natuurlijk geen ideale en wenselijke situatie. Het doel is dan ook om de uitbreiding van de school de Globetrotter zo snel mogelijk te realiseren.  

Betaalbare woningen

 

Ook is er in Rotterdam een tekort aan betaalbare, energiezuinige woningen. Daarom is met Heijmans vastgoed een samenwerking aangegaan om boven de school zowel huur- als koopwoningen te gaan realiseren. De 59 vrije koopwoningen zullen als eerste in verkoop gaan, met verschillende plattegronden van 78 m2 tot zelfs 174 m2 met vanaf prijzen van € 595.000,- v.o.n. Een deel van de woningen is bestemd voor middenhuur en middenkoop, waarbij de huur- en koopprijs zijn gemaximaliseerd.  

 

Hiervoor heeft de gemeente Rotterdam duidelijke richtlijnen opgesteld. Wij sturen aanvullend op een voorkeursregeling . Door gasloos te bouwen sluit het project aan bij de huidige doelstellingen van duurzaamheid, energietransitie en betaalbaarheid. Ook voor groen, biodiversiteit is veel aandacht in het plan, zowel op als rondom het gebouw in aansluiting op het bestaande Kaappark. 

 

Duurzaam wonen 

 

Koop je een nieuw huis in De Scharnier, dan koop je een duurzaam huis. De woningen zijn extra goed geïsoleerd, gasloos, aangesloten op de stadsverwarming en uitgerust met vloerverwarming en -koeling. Dat zie je terug in je energieafrekening. Duurzaamheid beperkt zich bij De Scharnier niet alleen tot in de woningen, maar gaat verder; door natuurinclusief te bouwen en bestaande ecologische systemen te versterken – onder andere door waterbuffering, nestelgelegenheden en een afgestemd beplantingsplan op de gemeenschappelijke daktuin – zorgen we voor ecologische verbinding. Het groene dak van de toren en in de gemeenschappelijke daktuin isoleert en beschermt het dak tegen UV-straling, draagt bij aan waterberging en versterkt de biodiversiteit. Het gebouw sluit met haar groene karakter aan op het Kaappark. Er is gekozen voor een bouwstijl met bakstenen met houten invullingen, dat refereert naar zacht en natuurlijk. De genereus openende deuren verwijzen naar de industriële pakhuizen die hier ooit stonden. 

 

Goed verbonden 

 

Binnen Rotterdam is Katendrecht echt een hotspot geworden, niet alleen om te verblijven maar ook om te wonen. De wijk staat bekend om de vele eet-en entertainmentplekken in voormalige pakhuizen, zoals de Fenix Food Factory, Pinchos en de plannen voor de designwinkels in pakhuis Santos. De versterkende ontwikkelingen van de Rijnhaven, Maashaven en het Hart van Zuid en de plannen van Francien Houben samen met de gemeente Rotterdam helpen om het wonen op Zuid een nog sterker imago te geven. Katendrecht blijft echter een nog steeds een beschermend dorps karakter houden. Maar is tegelijkertijd ook open en toegankelijk (centraal, bereikbaar).  

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.